25 Kasım 2011 Cuma

giresun yemekleri


Lahanaları haşlayıp süzüyoruz. Kıymayı, karabiberi, tuzu, doğranmış soğanı, pirinci, yarım su bardağı suyu karıştırıp yoğuruyoruz. Lahanalara harçtan koyup sarıyoruz. Tencerenin dibine kemikleri koyuyoruz. Sarmaları düzensiz tencereye diziyoruz. En üste tereyağını koyup yağ eriyene kadar birkaçdakika pişiriyoruzYağ eriyince 2 su bardağı suyu ekleyip dolmalar tamamen pişene kadar pişiriyoruz

Isırgan Çorbası Tarifi:
Orta boy bir tencereye yağı alalım üzerine, ince kıyılmış soğanı alalım solaleyelim, sonra mısır unu ve normal unu alıp kavurmaya devam edelim. Üzerine salçayı ilave edelim, daha sonra suyunu ayarlayalım. Et suyunu ilave edelim, ince doğradığımız ısırğan otunu ilave edelim pişmeye bırakalım. Isırğan otu piştikten sonra, blendırdan geçirelim, servise sunalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder